Solgar L-Glutamin 500 mg kapsule, a50

42,00 KM

U cijenu je uključen PDV (17%)

Opis

L-glutamin je najzastupljenija aminokiselina u našem tijelu i velike količine su pohranjene u mišićma. Zapravo, oko 60 % sveukupne količine aminokiselina u mišićima otpada na glutamin. Glutamin je neesencijalna aminokiselina (naše tijelo ju može sintetizirati), ali, budući da osigurava gorivo našim mišićima, u nekim situacijama potrebe za glutaminom su povećane. Na primjer, tijekom intenzivnog vježbanja se prazne rezerve glutamina, jer je tijelo pod stresom i mišići zahtijevaju veće količine ove aminokiseline.

Prirodni izvor glutamina je govedina hranjena travom, riba (koja nije iz uzgoja), svježi sir, šparoge i brokula. Čak i kad se osigura visok unos hrane bogate glutaminom ili dodatni unos glutamina u obliku proteina sirutke, uzimanje dodatka može imati povoljne utjecaje.

Osnovni je izvor energije za rad mozga, psihičku budnost i poboljšanje pamćenja.

Najveće iskorištenje glutamina je u probavnom sustavu. Glutamin potiče obnavljanje stanica crijevnog epitela, kao i sluznice želuca, čime povoljno djeluje na cijeljenje ulkusa nastalih u probavnom sustavu. Posebno je izražen učinak na povećanje snage i izdržljivosti kod sportaša. Pomaže i u očuvanju integriteta imunološkog sustava i boljoj zaštiti organizma tijekom produženih psihičkih i fizičkih opterećenja.

Primjena: 1 kapsula na dan

Pakiranje: 50 cps.

Podijeli s prijateljima

Napomena:
Fotografije ne moraju u potpunosti odgovarati stvarnom izgledu proizvoda.