Femibion 1

26,80 KM

U cijenu je uključen PDV (17%)

Opis

Planiranje + rana trudnoća

Podržava potrebe žene tijekom planiranja trudnoće i rane faze trudnoće kao nadopuna zdravoj ishrani.

Trudnice imaju povećane potrebe za nekim hranljivim sastojcima pošto moraju njima snabdijevati nerođenu bebu tijekom ovog perioda. U ovom periodu, posebno treba obratiti pažnju da se obezbjedi dovoljan unos folata i kolina.

FEMIBION 1 sadrži 11 vitamina (uključujući Metafolin) + kolin, selen, jod i željezo. Svi sastojci kao i njihova količina u proizvodu su pažljivo odabrani s obzirom na period u kojem se žena nalazi i koje su njene potrebe. Količinski sastav komponenti u Femibionu je precizno definiran u odnosu na najznačajnije svjetske i evropske smjernice. Koliko je nedostatak nekog nutrijenta loš, toliko i njegovo prekomjerno unošenje može imati loše posljedice. Ukoliko koristite još neke vitamine i minerale pored Femibiona, preporučujemo da se prvo posavjetujete sa vašim ginekologom. Zapamtite, više nije bolje!

Do 13. nedjelje bebini vitalni organi su već formirani nakon čega beba počinje s enormnom fazom rasta. Zato od 13. nedjelje preporučujemo da nastavite s upotrebom FEMIBION 2 Trudnoća + Dojenje.

Sastav:

• Metafolin je folat sa već gotovom, biološki aktivnom formom folne kiseline. Direktno dostupan oblik folata kojeg tijelo ne mora prvo da metabolizira, već ga može odmah iskoristiti.
• Kolin je potreban za rast fetusa, adekvatnu funkciju posteljice, razvoj mozga fetusa, strukturu i funkciju svih stanica fetusa kao i za normalan metabolizam homocisteina. Potrebe za holinom su povećane tokom trudnoće i dojenja. Studije su dokazale da djeca čije su majke unosile adekvatan nivo kolina tokom trudnoće i dojenja imaju bolje mentalne sposobnosti.
• VITAMIN D3 doprinosi normalnoj funkciji imunog sistema i igra ulogu u procesu diobe ćelije.
• JOD doprinosi normalnoj proizvodnji i funkciji hormona štitne žlijezde (tireoidnih hormona).
• VITAMIN B1, B2 i BIOTIN pomažu u održavanju normalnog energetskog metabolizma i normalnom funkcionisanju nervnog sistema.
• VITAMIN B6, VITAMIN B12, NIACIN i PANTOTENSKA KISELINA doprinose smanjenju umora i iscrpljenosti.
• VITAMIN C i SELEN doprinose normalnoj funkciji imunog sistema.
• VITAMIN E doprinosi zaštiti stanica od oksidativnog stresa.
• ŽELJEZO doprinosi normalnom stvaranju crvenih krvnih zrnaca i hemoglobina, smanjenju umora i iscrpljenosti.

Pakiranje: 30 tableta

Podijeli s prijateljima

Napomena:
Fotografije ne moraju u potpunosti odgovarati stvarnom izgledu proizvoda.