Vaginalne infekcije

Separator - alphaplus.ba
8. prosinca 2022.

Vaginalna infekcija je jedan od najučestalijih zdravstvenih problema s kojima se susreće većina spolno aktivnih žena. Obuhvaćaju upalu rodnice i okolnih struktura. Infekcije mogu biti bakterijske, virusne i gljivične.

U zdravoj rodnici je flora uravnotežena i tu su prisutni laktobacili koji proizvode mliječnu kiselinu. Ravnoteža se može poremetiti uslijed korištenja antibiotske terapije, dijabetesa, trudnoće, stresa i nepravilne prehrane. Tada se broj dobrih bakterija koje održavaju ravnotežu smanjuje. Simptomi infekcije se karakteriziraju kao neugodan miris, iscjedak, svrbež i nelagoda. Ukoliko se pojave takvi simptomi najbolje se obratiti ginekologu kako bi se krenulo s odgovarajućom terapijom. U većine žena vaginalne infekcije se vraćaju, pa je važno održavati higijenu i djelovati preventivno.

Nužno je izbjegavati prerađene prehrambene namirnice, sintetičko rublje i usku odjeću. Neki od preventivnih aktivnih sastojaka su hijaluronska kiselina, mliječna kiselina, eterično ulje čajevca, gospina trava i probiotici. U svakodnevnom radu s pacijenticama najčešće preporučujemo Lactogyn proizvode.

Lactogyn sadrži bakterijske kulture za intimno zdravlje žene u oralnom i vaginalnom obliku. Djelotvoran je i siguran za primjenu od puberteta do zrele dobi.

Lactogyn sapun za svakodnevno održavanje higijene intimnog područja izuzetno je nježan i siguran za primjenu. Štiti od infekcija, čuva prirodnu genitalnu floru i optimalni kiseli pH.

Lactogyn vagitoriji sadrže hijaluronsku kiselinu koja ima učinak vlaženja i podmazivanja suhe rodnice, što doprinosi obnovi prirodnog i ugodnog vaginalnog okruženja. Mliječna kiselina, potiče trenutnu korekciju pH vrijednosti i potpomaže prirodnu obnovu osjetljivog vulvovaginalnog ekosustava.

Lactogyn kapsule su dodatak prehrani s bakterijskim kulturama Lactobacillus rhamnosus i Lactobacillus reuteri, za djevojke, žene, trudnice i žene u menopauzi.

Slušajte svoje tijelo, redovno idite na ginekološke preglede i odgovorno se spolno ponašajte.

Autor: Dalija Talić, mag.pharm.

Foto: Freepik

Podijeli s prijateljima