Uvjeti kupnje

Separator - alphaplus.ba

Informacije o Alphaplus.ba i kako nas kontaktirati

Alphaplus.ba je online webshop u čiju ponudu su uključeni ljekarnički proizvodi čije je prometovanje dozvoljeno online putem. U našoj ponudi možete pronaći širok asortiman dermokozmetike, dodataka prehrani, proizvoda za trudnice, dojilje i bebe, ortopedske obuće, i mnogih drugih proizvoda za zdravlje i ljepotu.
Kako nas kontaktirati? Možete nas kontaktirati putem telefona na broj +38736311402 te putem maila na info@alphaplus.ba ili nam možete pisati na adresu navedenu u kontakt formi.
Kako mi možemo kontaktirati Vas? Ukoliko Vas budemo trebali kontaktirati, učinit ćemo to telefonski, putem e-maila ili na poštansku adresu koju ćete navesti pri narudžbi. Vaše slanje narudžbe smatra se pristankom na mogućnost naše upotrebe ovih sredstava kako bismo Vas kontaktirali.

Uvjeti korištenja

Pažljivo pročitajte ove Uvjete korištenja prije nego što koristite našu web stranicu ili potvrdite narudžbu prema nama. Pristupom ili korištenjem bilo kojeg dijela web stranice, pristajete biti obvezani ovim Uvjetima korištenja. Ovi uvjeti definiraju način naručivanja, plaćanja, isporuke, reklamacije robe ponuđene na našoj web stranici, te druge važne informacije.
Prihvaćanjem ovih Uvjeta korištenja usluge, izjavljujete da ste punoljetna osoba.
Ne možete koristiti naše proizvode u bilo kakve ilegalne ili neovlaštene svrhe, niti možete, prilikom upotrebe Usluge, kršiti bilo koje zakone (uključujući, ali ne ograničavajući se na zakone o autorskim pravima).
Kršenje bilo kojeg od Uvjeta rezultirat će momentalnim ukidanjem Vaših Usluga.
Web stranica alphaplus.ba nije zamjena za liječnički pregled niti konsultacije. Informacije na stranici alphaplus.ba ne smiju služiti za postavljanje dijagnoze. Ako imate bilo kakve nedoumice oko izbora preparata za samoliječenje, opravdanosti ili načina korištenja pojedinog preparata posavjetujte se sa našim farmaceutom ili liječnikom.
Ukoliko ste trudni, dojite ili koristite neke lijekove, prije izbora preparata za samoliječenje savjetujte se sa farmaceutom ili liječnikom.
Ukoliko postoje web poveznice koje sa stranice www.alphaplus.ba vode na drugu stranicu, ta stranica nije u vlasništvu Alphe plus i Alpha plus nije odgovorna za sadržaj na tim stranicama niti se na njih odnose ovi Uvjeti korištenja.
Dokumenti objavljeni na ovoj web stranici smiju se kopirati samo u nekomercijalne svrhe i samo za vlastitu upotrebu uz poštivanje svih autorskih prava, drugih vlasničkih prava i svakog navedenog ograničenja prava. Stoga se ona ne smije dalje kopirati, reproducirati ili na neki način distribuirati bez izričitog pristanka Zdravstvene ustanove Alpha plus.
Alpha plus uložit će maksimalan trud kako bi se na navedenoj web stranici našli točni i aktualni podaci, ali ne može biti odgovorna za njihovu točnost i potpunost. Svi korisnici koji pristupaju na www.alphaplus.ba stranicu koriste njezin sadržaj na vlastitu odgovornost. Alpha plus neće biti odgovorna ni za kakve direktne, slučajne, posljedične, indirektne ili kaznene štete koje su nastale iz pristupa, korištenja ili nemogućnosti korištenja www.alphaplus.ba ili zbog bilo koje greške ili nepotpunosti u njenom sadržaju. Vizualni prikazi proizvoda su preuzeti od proizvođača odnosno dobavljača i ne moraju nužno biti identične.
Ova web stranica sadrži informacije treće strane i veze do drugih Internet stranica nad kojima Alpha plus nema kontrolu. Kad god je to moguće, takve se informacije u skladu s time i označavaju. Alpha plus nije odgovorna za točnost niti za bilo koji drugi aspekt takvih informacija i ne preuzima nikakvu odgovornost za takve informacije. Alpha plus zadržava pravo izmjene sadržaja i cijena proizvoda ove web stranice na bilo koji način, u bilo kojem trenutku i iz bilo kojeg razloga bez prehodne najave, i neće biti odgovorna ni za kakve moguće posljedice proizašle iz takvih promjena.
Ne garantiramo da će kvaliteta bilo kojeg proizvoda, usluga, informacija ili drugog materijala koji ste kupili ili nabavili ispuniti vaša očekivanja.
Prema važećem zakonu o ljekarničkoj djelatnosti, u Bosni i Heregovini lijekovi ne podliježu prodaji putem interenta.
Slažete se da ćete pružiti trenutne, potpune i točne informacije o kupovini za sve kupovine obavljene u našoj trgovini. Slažete se da ćete odmah ažurirati vaše podatke, uključujući vašu adresu e-pošte , kako bismo vas mogli kontaktirati po potrebi.

Uvjeti kupnje

Ovi uvjeti kupnje definiraju postupak naručivanja, plaćanja, isporuke i povrata odnosno reklamacije robe ponuđene na našim internet stranicama. Isporučitelj (Prodavatelj) robe ponuđene na ovim stranicama je Alpha plus Mostar, a Kupac robe je posjetitelj internet trgovine koji odabere barem jedan proizvod, popuni elektronski formular narudžbe i pošalje ga Prodavatelju. Sve cijene su izražene u konvertibilnim markama i uključuju PDV.

Registracija

Kupac može ili ne mora biti registriran na www.alphaplus.ba kako bi izvršio kupovinu. Prilikom registracije od Kupca se zahtijeva da unese e-mail adresu i lozinku.

Garancija i servisni uvjeti

Ukoliko određeni artikal ima garanciju ili podliježe servisnim uvjetima, to će biti naglašeno u opisu tog artikla. Kupac je dužan čuvati garantni list i račun za vrijeme trajanja garantnog roka. Samo s predočenjem računa i garantnog lista kupac može ostvariti svoja prava.

Ažuriranje i izmjene

Zadržavamo pravo izmjene ili ažuriranja dijelova podataka u svakom trenutku i bez prethodne najave. Posjetite stranicu s vremena na vrijeme kako biste bili upoznati s izmjenama ili ažuriranjem obavijesti.

Ograničenje odgovornosti

Iako poduzimamo dostupne tehničke, organizacijske i kadrovske mjere zaštite osobnih podataka od slučajne ili namjerne zloupotrebe, uništenja, gubitka, neovlaštene promjene ili dostupa ne možemo garantirati da neki od osobnih podataka koje prikupljamo neće nikada biti slučajno otkriveni, suprotno odredbama ovih Pravila zaštite privatnosti.
Do najveće mjere dopuštene zakonom isključujemo odgovornost za štetu nanesenu korisnicima ili trećim osobama slučajnim otkrivanjem osobnih podataka.
Budući da nemamo kontrolu nad osobnim podacima koje dostavljate prilikom pristupa ili korištenja drugih portala, odnosno izravno trećim osobama (npr. kod sudjelovanja u sponzoriranim aktivnostima), do najveće mjere dopuštene zakonom isključujemo odgovornost za štetu koja može nastati vama ili trećim osobama zbog dostavljanja osobnih podataka.

Elektronska komunikacija

Posjećivanjem stranica Alpha plus internet trgovine komunicirate elektronskim putem. Time prihvaćate da svi sporazumi, obavijesti, priopćenja i ostali sadržaji koji su vam dostavljeni elektronskim putem zadovoljavaju pravne okvire kao da su ostvareni u pisanom obliku.

Narudžba

Naručivanje robe moguće je 24 sata na dan, 7 dana u tjednu. Roba se naručuje isključivo elektronskim obrascem – košarica internet trgovine. Kupac može ili ne mora biti registriran na web stranici Prodavatelja kako bi izvršio narudžbu. Od kupca se međutim zahtjeva da unese kontakt podatke i adrese (osobnu i dostavnu) kako bi se zaključio proces narudžbe. Ukoliko Prodavatelj nije u mogućnosti isporučiti sve naručene artikle, obavijestiti će Kupca u što kraćem vremenskom roku, te dalje postupiti prema dogovoru s Kupcem.

Dostava i način plaćanja

Dostava na teritoriji Bosne i Hercegovine se realizira u roku 2 do 5 radnih dana nakon slanja paketa (subote, nedjelje i praznici isključeni).
Alpha plus ne preuzima odgovornost u slučaju kašnjenja isporuke zbog više sile.
Sve narudžbe zaprimljene do 14.00h obrađujemo isti dan zavisno o dostupnosti naručenih artikala. Sve narudžbe pristigle poslije 14.00h zbog tehničkih mogućnosti i reda vožnje brze pošte, šaljemo u toku sutrašnjeg dana zavisno o dostupnosti naručenih artikala.
Kako bismo osigurali što kvalitetniju komunikaciju između Vas i dostavljača, dostavljaču ćemo ustupiti i kontakt broj telefona koji ste nam naveli prilikom registracije.
Prije isporuke kurirskoj službi provjeravamo da li su artikli oštećeni. Molimo Vas da pošiljku pregledate pred dostavljačem kako bi izbjegli naknadne reklamacije zbog oštećenja nastalog prilikom dostave.
Plaćanje se vrši pouzećem prilikom dostave, gotovinom, u konvertibilnim markama. Cijena dostave iznosi 5 KM za cijelo područje Bosne i Hercegovine, a za narudžbu u iznosu iznad 100 KM dostava je besplatna.
Dostavu vršimo putem brze pošte.
Naručene proizvode možete preuzeti i osobno u našim ljekarnama u Mostaru. U tom slučaju ne plaćate troškove dostave bez obzira na iznos narudžbe. Izborom opcije osobno preuzimanje, odabrat ćete i adresu na kojoj želite preuzeti narudžbu. Obavijestit ćemo Vas kada pošiljka bude spremna za preuzimanje.

Privatnost

Osobni podaci

Zaštita privatnosti opisuje kako Alpha plus postupa s vašim osobnim podacima koje zaprimi tijekom korištenja internet trgovine. Pod osobnim podacima smatraju se vaši identifikacijski podaci: ime i prezime, e-mail adresa, kućna adresa i broj telefona, odnosno podaci koji inače nisu javno dostupni, a za koje Alpha plus saznaje tijekom vašeg korištenja www.alphaplus.ba internet trgovine. Alpha plus se obvezuje da će vaše osobne podatke koristiti samo u identifikacijske svrhe pri korištenju Alpha plus internet trgovine, kako bi vam omogućila korištenje svih opcija koje one pružaju. Alpha plus će vaše osobne podatke čuvati u tajnosti te ih neće distribuirati, objavljivati, davati trećim stranama na korištenje niti ih na bilo koji drugi način učiniti dostupnima bilo kojoj trećoj osobi bez vaše prethodne suglasnosti.

Korištenje osobnih podataka u reklamne i marketinške svrhe

Ukoliko date izričiti pristanak za korištenje vaših osobnih podataka u reklamne i marketinške svrhe, vaši podaci bit će pohranjeni i korišteni u te svrhe, npr. za slanje newslettera, uzoraka proizvoda, poziva na sudjelovanje u natječajima i nagradnim igrama, putem e-maila ili pošte ili drugog komunikacijskog kanala kojeg ste prihvatili.
Vaše podatke možemo upotrijebiti prilikom stvaranja i održavanja korisničkog profila, kojim bismo vam željeli osigurati individualno primanje reklama i promocija. Vaše podatke ćemo po potrebi koristiti za analizu i poboljšanje efikasnosti naših internetskih usluga, oglašavanja, marketinga, istraživanja tržišta i prodajnih napora.

Sigurnost podataka

Implementirali smo tehničke i organizacijske mjere kako bismo spriječili gubitak vaših podataka, izmjenu, krađu ili pristup neovlaštene treće strane.

Reklamacije i povrat robe

Kupac može izvršiti reklamaciju i povrat pošiljke u roku od 7 (sedam) dana od datuma preuzimanja pošiljke.
Reklamaciju i povrat proizvoda kupac može napraviti u sljedećim situacijama:

  • Ako je pošiljka koja je dostavljena kupcu pogrešna, oštećena ili otvorena.
  • Ako je na proizvodu u pošiljci naznačen rok upotrebe koji je istekao.
  • Ako se proizvod vraća iz nekog trećeg razloga, kupac snosi troškove povrata ili zamjene, a prethodno u dogovoru s Prodavateljem. Reklamaciju i povrat proizvoda je moguće izvršiti putem pošte ili osobno u ljekarnama Alpha plus.. Kupac o svom naumu raskidanja ugovora treba pismeno obavijestiti Alpha plus, te na našu adresu, o svom trošku, vratiti proizvod koji je u originalnoj ambalaži i bez vidljivih znakova korištenja. Reklamacija će se smatrati valjanom ako se pregledom proizvoda utvrdi da odgovara uvjetima za reklamaciju sukladno Zakonu o zaštiti potrošača. Prodavatelj je dužan u roku od 15 dana od dana primitka valjane reklamacije Kupcu zamijeniti proizvod ili vratiti cjelokupan plaćeni iznos zajedno s plaćenom poštarinom od strane Kupca.
  • Ako se ustanovi da reklamacija nije pravovaljana, da reklamacija ne odgovara uvijetima za reklamaciju, Kupac dodatno plaća poštarinu u iznosu od 5 KM kako bi mu roba ponovno bila poslana na kućnu adresu.

Sve dodatne informacije u vezi reklamacije i povrata pošiljke možete dobiti putem telefona 036 311 402 ili putem e-maila info@alphaplus.ba

Prigovori

Sve prigovore kupac može poslati putem elektronske pošte na e-mail adresu: info@alphaplus.ba. Kako bi Prodavač potvrdio prijem pisanog prigovora, a zatim i na isti odgovorio, Kupac treba navesti točne podatke za prijem istoga. Odgovor na prigovor Kupca Prodavač će dati u pisanom obliku najkasnije u roku 15 dana od dana prijema prigovora.

Podijeli s prijateljima