Vitamin A + D3, 50 kapsula

13,15 KM

U cijenu je uključen PDV (17%)

Opis

Vitamin A+D3 Alkaloid promjenjuje se kod djece i odraslih, kod hipovitaminoze A i D izazvane nedovoljnim unosom redovnom ishranom, kao i kod stanja kada je povećana potreba za ovim vitaminima: kod djece starije od 4 godine, kod trudnica i kod dojilja (povećanje dnevnih potreba), upotrebljava se kod svih uzrasnih grupa, posebno u mjesecima kada koža nije izložena UV – zracima.

  • Vitamin A je neophodan za vid. Kao strukturni dio vidnog pigmenta rodopsina, omogućuje prilagođavanje oka različitom intenzitetu svjetlosti. Ima važnu ulogu u rastu, regeneraciji, diferencijaciji i aktivnosti epitela i mukoznih membrana, transkripciji gena, reprodukciji, razvoju embriona i hematopoezi. Učestvuje u procesu okoštavanja i formiranja koštane strukture. Djeluje antioksidativno, štiti organizam od infekcija i ubrzava zarastanje rana.
  • Vitamin D je odgovoran za održavanje optimalne razine kalcija u organizmu, djelujući na reapsorpciju i formiranje kostiju. Sudjeluje u regulaciji procesa razmjene fosfora i kalcija u organizmu. Deficit vitamina D kod djece izaziva rahitis, a kod odraslih osteoporozu i osteomalaciju praćenu bolovima u kostima, slabosti mišića i patološkim frakturama.

Sastav: 

1 kapsula sadrži: 1.667 IU vitamina A (500 µg RE) i 400 IU vitamina D3 (holekalciferol) (10 µg)

Pakiranje: 50 mekih kapsula

 

Podijeli s prijateljima

Napomena:
Fotografije ne moraju u potpunosti odgovarati stvarnom izgledu proizvoda.