Feral Kid suspenzija

16,00 KM

U cijenu je uključen PDV (17%)

Opis

Feral Kid je tekući dodatak ishrani namijenjen za primjenu u djece i adolescenata. Jedna bočica od 8 ml sadrži 10 mg željeza (u obliku željezo saharata). Proizvod Feral Kid ne sadrži gluten.

Željezo doprinosi normalnoj kognitivnoj (spoznajnoj) funkciji, normalnom metabolizmu stvaranja energije, normalnom stvaranju crvenih krvnih stanica i hemoglobina, normalnom transportu kisika u organizmu, normalnoj funkciji imunološkog sustava, doprinosi smanjenju umora i iscrpljenosti te ima ulogu u procesu dijeljenja stanica.

Prednost Feral Kid proizvoda je u tome što su molekule željeza iz sastava proizvoda obavijene prirodnom alginatnom ovojnicom koja omogućava bolju bioraspoloživost željeza, te mnogo bolju podnošljivost. Feral Kid ne izaziva „metalni okus“ i stomačne tegobe. Dodatno je obogaćen prijatnom aromom karamele zbog čega ga djeca rado prihvaćaju.

Sastav:

Sastojci:

Jedna bočica od 8 ml sadrži:

Željezo

25 mg željezo saharata, što odgovara 10 mg željeza

Ostali sastojci: voda, zgušnjivač natrij karboksimetilceluloza, zaslađivač sukraloza, aroma karamel, konzervansi: kalij sorbat i natrij benzoat, regulator kiselosti citratna kiselina.

Željezo se primjenjuje kao dodatak ishrani u stanjima u kojima postoji povećana potreba za unosom željeza kao što je slučaj kod:

  • djece u periodu rasta i razvoja, povećane psihičke i fizičke aktivnosti kao što su učenje i aktivno i rekreativno bavljenje sportom, jednolične ishrane, nedovoljnog unosa vitamina i minerala

Način primjene:

  • Protresti bočicu prije otvaranja. Sadržaj bočice se može popiti sam ili razblažen sa vodom ili sokom.
  • Preporučuje se primjena ovog proizvoda sa sokom od narandže ili vitaminom C. Vitamin C povećava apsorpciju željeza.
  • Preporučena dnevna doza za djecu od 3 do 6 godina je 7 mg, što je sadržano u 2/3 bočice, odnosno 5 ml. U ovom slučaju, preporučenu dozu od 5 ml suspenzije naspite u plastičnu kafenu kašičicu i primijenite prije doručka. Preostali sadržaj bočice bacite.
  • Preporučena doza za djecu stariju od 7 godine: 1 bočica na dan prije doručka.
  • Preporučuje se primjena u trajanju od mjesec dana. Nakon toga, nastaviti po potrebi.

Pakiranje:  10 bočica

 

Podijeli s prijateljima

Napomena:
Fotografije ne moraju u potpunosti odgovarati stvarnom izgledu proizvoda.