Dr. Plant BIO Šipurak prah, 100g

16,90 KM

U cijenu je uključen PDV (17%)
SKU: 60354 Kategorija:

Opis

Plod šipurka je bogat vitaminom C te ima ključnu ulogu u sintezi kolagena i pravilnom funkcionisanju imunog sistema.

Plod šipurka bogat je zavidnom količinom hranjivih nutrijenata. U plodovima šipka sadržane su znatne količine važnih minerala; natrija, željeza, selena, mangana te nešto manje količine magnezija, kalija, fosfora, sumpora i silicija. Odličan je izvor flavonoida, jabučne, limunske i askorbinske kiseline, tanina, karotenoida (likopen i ksantofil). Crveno-naranđasta boja ploda šipurka potiče od likopena i beta karotena, koji imaju važnu ulogu u zdravlju kože i očiju. Plod sadrži antioksidanse, kao što su katehin, kvercetin i elaginsku kiselinu. Šipak je bogat voćnim kiselinama koje imaju značajnu ulogu u liječenju bolesti mjehura i bubrega.

Pomaže kod visokog krvnog pritiska te pojedinih cirkulacijskih tegoba koje su posljedica stresa. Djelotvoran je i u regulaciji hormona. Prirodno je sredstvo koje može pomoći ublažiti menstrualne grčeve i probleme s maternicom. Ublažava glavobolju, vrtoglavicu i migrenu. Plod šipurka može olakšati bolove i smanjiti upalu uzrokovanu artritisom.

Bogatstvo voćnih kiselina šipak čini idealnim sredstvom za njegu i zaštitu kože, iznutra i izvana. Djelotvoran je kod kožnih problema –  pospješuje regeneraciju stanica i povećava razinu kolagena koji je zaslužan za čvrstoću, glatkoću i sjaj.

Sastav: 100% prah organskog ploda šipurka (Cynosbati fructus).

Način upotrebe: uzimati 3-6 grama (1-2 čajne kašike) šipurka u prahu pomješanog sa vodom, sokom ili jogurtom. Može se koristiti i kao dodatak pecivima, kolačima, smutijima i sl.

Pakiranje: 100g.

Podijeli s prijateljima

Napomena:
Fotografije ne moraju u potpunosti odgovarati stvarnom izgledu proizvoda.