Dr. Plant BIO Pšenična trava u prahu, 100g

12,80 KM

U cijenu je uključen PDV (17%)

Opis

Pšenična trava je izvrstan izvor različitih vitamina i minerala.

Osobito je bogata vitaminima A, B, C i E, željezom, magnezijumom, kalcijem, aminokiselinama i hlorofilom, a sadrži i nekoliko važnih antioksidanata uključujući glutation i vitamine C i E.

Jedan od važnijih elemenata je hlorofil, na kojeg otpada oko 70% sastava pšenične trave. Hlorofil je prirodni kelat i važan je za izbacivanje otrova i teških metala iz tijela.

Pšenična trava povećava broj crvenih krvnih zrnaca, čisti krv i druge organe te stimulira metabolizam.Zbog visokog sadržaja hlorofila obogaćuje krv kisikom. Učinkovito čisti jetru i neutralizira toksine. Potiče rad štitnjače i smanjuje kiselost organizma.

Pomaže kod čira na želucu i drugih želučanih tegoba. Zbog visokog sadržaja željeza preporučuje se kod anemije. Koristi se kod ulceroznog kolitisa, zatvora, proljeva i drugih probavnih tegoba. Izbacuje višak sluzi iz tijela, pomlađuje organizam, proljepšava kožu, kosu i nokte.

Jača imunitet i podiže nivo energije. Odlična je pomoć u procesu zdravog mršavljenja. Smanjuje utjecaj zračenja zahvaljujući antiupalnom enzimu SOD-u (super-oksid-dismutazi). Pomaže kod nesanice, potiče plodnost i ima antiupalna svojstva. Najnovija istraživanja potvrđuju djelovanje pšenične trave na nekoliko vrsta raka.

Sastav: 100%prah organski uzgojene pšenične trave (Triticum aestivum).

Način upotrebe: uzimati 4-10g (1-3 čajne kašike)pšenične trave. Prah se može umješati u sok, supu, smutije ili jogurt.

Pakiranje :100g.

Podijeli s prijateljima

Napomena:
Fotografije ne moraju u potpunosti odgovarati stvarnom izgledu proizvoda.