Octenisept otopina za sluznicu i kožu, 250 ml

27,70 KM

U cijenu je uključen PDV (17%)
SKU: 04321 Kategorija:

Opis

Otopina s antiseptičkim učinkom, za primjenu na sluznicama i okolnoj koži kod djece i odraslih. Bezbojan i bezbolan.

Octenisept je lijek koji sadrži dvije djelatne tvari: oktenidindiklorid i fenoksietanol. One djeluju tako da koče rast i uništavaju mikroorganizme, odnosno imaju antiseptički učinak.

Ovaj lijek se primjenjuje na sluznicama i okolnoj koži kod djece i odraslih, u razdoblju ne dužem od 14 dana bez liječničkog nadzora.

Primjenjuje se prije dijagnostičkih i kirurških zahvata u području spolnih organa (vagina, vulva, glans penisa), prije stavljanja katetera u mokraćni mjehur ili se njime ispire usna šupljina. U ograničenom vremenskom trajanju koristi se i kao dodatna terapija gljivične infekcije na koži među nožnim prstima i kao dodatni tretman rana.

Način primjene: Pažljivo obrišite tretirano područje najmanje dvama tupferima namočenima u preparat dok se ne uvjerite da lijek u potpunosti prekriva tretirano područje. Lakše dostupna mjesta možete tretirati raspršivanjem preparata.

Kako bi lijek ispravno djelovao, nakon primjene pričekajte najmanje 1 do 2 minute prije nego dalje nastavite zbrinjavati ranu.
Ispiranje usne šupljine također je moguće, ali mora biti ograničeno na slučajeve kad je potrebno tretirati cijelu usnu šupljinu. Za tu namjenu upotrijebite 20 ml otopine, a ispiranje neka traje 20 sekundi.
Za dodatnu terapiju u slučajevima liječenja gljivičnih infekcija među prstima, ovaj lijek treba ujutro i navečer raspršiti na zahvaćena područja. Octenisept bez liječničkog nadzora treba koristiti najdulje 14 dana.

Pakiranje: 50 ml i 250 ml

Podijeli s prijateljima

Napomena:
Fotografije ne moraju u potpunosti odgovarati stvarnom izgledu proizvoda.